Благоустрій для галочки

Пройшло більше місяця з часу виходу матеріалів (по с. Протопопівка, та по с. Августівка) щодо, мʼяко кажучи, особливостей благоустрою в селах Августівської сільради Одеської області. За цей час,  голова Августівської сільради Таран О.Г., вочевидь згадала, що саме до повноважень сільради відноситься підтримання  чистоти та порядку в селах. І навіть привела до ладу деякі з найбільш кричущих місць. Так, скошений бурʼян в центрі с. Протопопівка, приведений до ладу дитячий майданчик біля будинку культури с. Августівка, знищені будяки біля стадіону с. Августівка. Але, це лише незначна частина в центрі сіл, зроби крок у сторону і наткнешся на ті самі хащі з будяків.

  • Виізд з с. Протопопівка. Бур'яни скошені на відстані пари метрів від дороги. Далі .. чи то не побачили, чи то не потрібно
  • Виізд з с. Протопопівка. З іншої сторони ситуація аналогічна - бур'яни скошені лише впритул до шляху.
  • Виізд з с. Протопопівка. Чергують двометрові посохлі будяки
  • Виізд з с. Протопопівка.

 

Стан стадіону с. Протопопівка взагалі був проігнорований місцевою владою.

  • с. Протопопівка. Використовувати стадіон за призначенням неможливо - будяки вище росту дорослої людини.
  • с. Протопопівка. Якщо відійти подалі від стадіону - навіть ворота ховаються в зарості будяків.
  • с. Протопопівка. Звалище сміття позаду стадіону

Для прикладу наведемо фото стадіону сусідньої сільради. Стадіон в с. Усатове створений та підтримується за кошти місцевого бюджету.

стадіон в с. Усатово

Ну а тепер спробуйте знайти 10 відмінностей  від стадіонів Августівської сільради.

  • стадіон с. Августівка. За останній місяць хащі з боліголову взяли планку в 3 метри та почали сохнути.
  • стадіон с. Августівка. Кордони стадіону підкреслено бур'янами
  • стадіон с. Августівка. Кордони стадіону підкреслено бур'янами

Повернемося до території що прилягає до приміщень самої  Августівської сільради. Звісно, сільську голову Таран О.Г. возить на роботу та з роботи водій, тому вона може не помічати “легкого безладу” в селі. Але наступні фотографії зроблені на відстані біля 200 метрів від  Августівської сільської ради.

  • с. Августівка. Хащі поряд з Августівською сільрадою
  • с. Августівка. Бурʼяни напирають на доріжку до школи.
  • с. Августівка. Будяки вище шкільного забору.
  • с. Августівка. Сміття спалюють в центрі села за будинком що належіть агрофірмі "Августівка"

Чи повинне бути таке буйство зелені в центрі , та чи дозволено спалювати сміття в центрі села?  Навіщо в Августівській сільраді на балансі чотири газонокосарки та чому в 2017 році для них не було закуплено ні бензину ні мастила? Зазвичай ці питання можливо задати голові. Але ви отримаєте у відповідь понуре бурмотання про “постійну роботу по розчищенню та прибиранню”. А дійсне відношення до питань благоустрою, що голови Таран О.Г.,  що інспектора  з благоустрою  Блащука О. краще всього проілюструє наступне фото

с. Августівка. Купа старої битої плитки зі сходів Августівської сільради висипана під огорожу Августівської ЗОШ. Відстань до двору сільради 10 метрів

Будівельне сміття, що залишилося після ремонту сходів до Августівської сільради висипали під огорожу Августівської ЗОШ. Зрозуміло, що ремонт робили не голова Таран О.Г. і навіть не інспектор з благоустрою Блащук О.  Але вони вдвох (та й кожен окремо теж ), згідно чинного законодавства, повинні запобігати таким вчинкам та ліквідувати наслідки. Ну а наші герої, ймовірніше й організували такий “ямковий ремонт”. Між іншим, після затвердження депутатами Августівської сільради підняття заробітної плати працівникам сільради, голова Таран О.Г. та інспектор з благоустрою Блащук О., разом з податками обходяться громаді більш ніж в 26 тис грн. на місяць.

Обурені станом благоустрію в селах Августівської сільради, члени ГО “Громадський контроль” звернулись з відкритим зверненням до голови Августівської сільради Таран О.Г.

 

Звернення ГО “Громадський контроль” до голови Августівської сільради

У своєму зверненні “Громадський контроль” звертає увагу на порушення законодавства при призначені відповідальних за благоустрій та вимагає навести лад у селах. Втім, лише час покаже – чи то голова нічого не помічала , чи не бажає помічати.