Дві медичні довідки необхідні школярам

Міністерство охорони здоров’я України опублікувало перелік медичних довідок, який необхідно надати в школі перед початком навчального року.

“Довідка учня загальноосвітнього навчального закладу про результати обов’язкового медичного профілактичного огляду” Довідка форми № 086-1/о: її ваш педіатр чи сімейний лікар видасть після огляду дитини. За необхідності лікар може направити дитину на вакцинацію, базові аналізи або до вузьких спеціалістів.

 “Карта профілактичних щеплень”. Довідка форми № 063/о  – ця довідка містить інформацію про проведення вакцинації або ревакцинації. Дані з цієї довідки дозволять медичним працівникам навчальних закладів ознайомитися з наявністю або відсутністю щеплень у конкретної дитини. Якщо дитину було вакциновано вчасно за Календарем профілактичних щеплень, то з 7 до 14 років їй не потрібно проводити вакцинацію чи ревакцинацію. Відповідно, дані в карті профілактичних щеплень не оновлюються то довідка не потрібна.

Медична карта дитини” (форма № 026/о), яку раніше запитували навчальні заклади, більше не потрібна – дані про стан здоров’я дитини не можуть бути відкритими і зберігатися за межами медзакладу. Цю форму МОЗ України скасувало у березні 2018 року.