Хто повинен розчищати дороги після негоди

“Україною в найближчі дні пройдеться активний циклон, що спричинить ускладнення погодних умов. В Одеській області очікуються снігопади, хуртовини та штормовий вітер” – такими були радіо та теленовини останніх днів. Для чого попереджують про погодні умови? Зокрема, щоб відповідні служби були готовими до оперативного вирішення та усунення наслідків негоди. Тож, снігопад з сильними поривами вітру 28 лютого не міг стати несподіванкою. Тим паче, що ще восени Августівська сільрада начебто  підготувалася до зимового періоду.

Виїзд з с. Протопопівка – виїхати не зміг ніхто

Але вранці, 1 березня із-за засніжених доріг, одні жителі сіл Августівка, Черевичне, Протопопівка не змогли виїхати на роботу, інші не могли повернутися додому з роботи. Здивування мешканців Августівської сільської ради викликало відсутність будь-якої техніки для розчищення доріг. Після опівдня, техніка так і не зʼявилася,  голова Августівської сільської ради Таран О.Г. ігнорувала телефонні дзвінки. Інформація ж про те, що напередодні вона пропонувала з питань розчищення  доріг дочекатися прийомних днів в сільській раді, схиляло до думки, що від неї немає чого чекати.

дорога між с. Черевичне та с. Августівка

Місцеві жителі звернулися до всіх, хто міг допомогти: до штабу з ліквідації наслідків негоди в Біляївському районі; до депутата Біляївської районної ради Кузьмука С.Л., який, в свою чергу залучив до вирішення проблеми т.в.о. голови райдержадміністрації. Також в ситуацію втрутився обласний депутат Чапір Д.П.,  що виїхав на місце ознайомитись з ходом робіт.

розчищення дороги до с. Протопопівка
розчищення дороги до с. Протопопівка

Стан на дорогах почав змінюватися після 15.00, вʼїзд в с. Августівка, Протопопівка почала розчищати техніка ТОВ “Тірас”, а в с. Черевичне дорогу та вулиці прочищав трактором мешканець с. Августівка. В с. Протопопівка вулиці (за виключенням частини з проблемним покриттям після капремонту) були розчищені трактором нафтоперекачувальної станції “Августівка.”

розчищення вулиць в с. Протопопівка