Профільні комісії Біляївської райради визнали порушення

21.07.2017 на засіданні двох профільних комісій Біляївської райради були розглянуті звернення громадян щодо порушень при проведенні громадських слухань щодо зміни цільового призначення ділянки поблизу с. Протопопівка, для розміщення бійні. 

На комісії були присутні: представники Августівської сільради, представники власника ділянки Мороза В.Я., та представники громади.

Представник Августівської сільради юрист Колісніченко П.В. запевнив присутніх що вся процедура проходила згідно закону, особисто він начебто ознайомився зі всією документацією та не знайшов жодних порушень. Втім перше ж запитання з залу, щодо ознайомлення мешканців села з подробицями оприлюднення розробленої документації привело до  нечітких невиразних відповідей, з яких випливало що Колісніченко П.В., виражаючись м’яко,  не володіє ситуацією.

Більш радикальнім був виступ представниці Мороза В.Я. В перервах між перерахуванням своїх книг, регалій та інших заслуг, шановна пані повідомила що, по-перше  в с. Протопопівка начебто діє “організована злочинна група” на чолі Заріповою Оленою, а по-друге, ще одна  “банда”, але вже на чолі з Лозовським Вячеславом, начебто “працює” над силовою зміною влади в Августівській сільраді. І якщо перші дві заяви викликали лише сміх у представників громадськості та погано стримувані посмішки у присутніх депутатів Біляївської райради,то заява про отримання, власником ділянки,  Морозом В.Я. матеріальної допомоги в розмірі 2000 грн від Августівської сільради на лікування, спричинило у присутніх здивування з обуренням. З однієї сторони в нашій державі уже деякий час працює програма “Доступні ліки” (під її дію як раз підпадають сердцево-судинні захворювання), з іншої сторони , “підприємець” (зі слів с/г Августівської сільради) та “інвестор” (зі слів головного архітектора Біляївської РДА) отримує матеріальну допомогу за рахунок платників податків ? Шановний пан, міг наприклад, продати чергову ділянку (отриману безкоштовно) на території с. Протопопівка та сплатити своє лікування, або,  як начебто “афганець”, звернутися за безкоштовним лікуванням до військового шпиталю в м. Одесі. Питань виникає багато. Але ясно одне – сільській голові чомусь дуже близько до серця впадають проблеми пана Мороза В.Я., а ось мешканців с. Протопопівка чомусь значно менше, наприклад молодий хлопець з вул. Нова,  що розбився у минулому році   – отримав лише від сільради 1000 грн, та деяку суму від  небайдужих мешканців Міжлимання .

Бажаючим більш детально ознайомитися з засіданням можуть переглянути відео

В підсумку, на засіданні були визнані порушення при проведенні громадських слухань та надана рекомендація Августівській сільраді провести повторні громадські слухання. Також, Біляївській РДА, було запропоновано залучити до тимчасової робочої групи представників районної ради.

Ми будемо слідкувати за розвитком подій.