Скотомогильник в “соловʼїній рощі”

Багатьом жителям Августівської сільської ради відомий мальовничий куточок “Соловʼїна роща”, що знаходиться за селом Протопопівка.  В цьому зеленому ліску знайшли притулок та домівку безліч різноманітних птахів, зокрема неперевершені майстри співочого таланту – соловʼї. Але чомусь не менш облюбували цю місцину якісь нелюди, які вирішили створити тут могильник тварин.

Так, 14 серпня місцевими жителями було  виявлено в даній місцевості  туші мертвих свиней. Враховуючи епідемію чуми, що вирує в Одеській області, на звернення громадян до місця  невідкладно виїхав керівник Управляння Держпродспоживслужби в Біляївському районі Семік В.П..

При огляді на місці було визначено, що смерть настала не від африканської чуми, а от додаткове обстеження місцевості шокувало. Соловʼїну рощу хтось перетворив на скотомогильник – було знайдено безліч мішків з кістками, черепами та іншими залишками тварин, зокрема свиней. І не тільки в цьому місці, а й поблизу військових складів. Після огляду, керівником  Управління Держпродспоживслужби в Біляївському районі Семік В.П. було прийнято рішення провести санітарну обробку  та захоронити знайдені рештки на місці.

Хто саме перетворює мальовничу місцевість на скотомогильник встановити не вдалося, але явно не місцевий житель, який забив єдину свою свиню. Кількість виявлених рештків вказують на підприємницьку діяльність