Святковий стіл Августівської сільради до “Дня Перемоги”

Травневі свята давно минули, але залишився нез’ясованим кошторис святкування “Дня памʼяті та примирення” та “Дня перемоги” Августівською сільською радою Одеської області. Ознайомившись з подробицями фінансування святкування, заступник голови ГО “Громадський контроль” Буднік В.П. вирішила поділитись з громадою отриманою інформацією.

Отже, відповідно рішення виконкому Августівської сільради №30 від 30.04.2018 було вирішено організувати та провести мітинг  8 травня в с. Латівка та 9 травня в с. Августівка.

При цьому у рішенні виконкому необхідність виділення коштів не зазначено. Також не має й рішення сесії Августівської сільради про виділення коштів на травневі заходи.

Втім, на запит щодо виділених коштів на святкування, ГО “Громадський контроль” отримала  від Августівської сільської ради наступну відповідь:

Отже,  голова Августівської сільради Таран О.Г., організує “святковий стіл” на 9223,90 грн для робітників, депутатів Августівської сільської ради та деяких учасників художньої самодіяльності. Чому  саме ці громадяни мають святкувати дні Памʼяті та Перемоги коштами платників податків – невідомо. Також невідомо, чому харчування зазначених громадян сільська голова відносить до “заходів соціального захисту і соціального забезпечення”, адже у класифікаторі  видатків бюджету по коду 2730 харчування передбачене лише для дітей що постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи. Проте відомо, що серед мешканців Августівської сільради, громадян які вибороли перемогу у другій світовій війні не залишилося. Втім, відсутність ветеранів не перепона для тих, хто бажає, на цей раз у прямому сенсі,  підгодуватися з “бюджетного корита”.