Трагедія в “Вікторії”

Трагедія, яка трапилася в Одесі, сколихнула всю країну. Як повідомлялося раніше, в результаті пожежі в дитячому оздоровчому комплексі “Вікторія” загинуло троє дівчаток (дитина, яку розшукували, на жаль теж загинула), двоє дітей знаходяться у лікарні. Декілька днів ця  подія обговорюється у ЗМІ. І все більше зʼявляється шокуючих подробиць: дерев’яне приміщення табору, якому менше року, не відповідає пожежній безпеці; на протипожежну безпеку затрачено 11 млн грн, а  пожежна сигналізація непрацююча; тиску в гідранті було недостатньо; пожежна водойма заповнена на 1/3; скарги дітей на те, що проводка в будівлі іскрила, та вода в душі проводила електричний струм; на момент пожежі діти були закриті в своїх кімнатах; дорослі були відсутні і старші діти рятували молодших, і т.д.

Жах -це те почуття, яке охопило суспільство. Страх за своїх дітей, бо не має нічого ціннішого за життя, а тим паче життя дитини. Діти кожного дня піддаються ризику не від того, що самі можуть щось заподіяти, а від безвідповідальності чиновників, керівників закладів, байдужих працівників. На 1 травня 2016 року в Україні налічувалося 260 тис. держ. працівників, робота яких так чи інакше відображається на житті нас та наших дітей. І цю “плідну” працю ми спостерігаємо кожного дня.

Можна багато говорити про винуватих по цій справі. Але головна причина того що трапилося – корупція. Корупція на всіх рівнях влади. Корупція топче права людини, провокує безвідповідальність, безкарність і злочинність.

Дана трагедія є прикладом: КОРУПЦІЯ -це ВБИВСТВО!