Вирубка порослі в лісосмугах – законна?

26 жовтня жителі села Протопопівка отримали розсилку наступного змісту:

 

 

Розіслане дане повідомлення депутатом Августівської сільської ради Домброван О. Посилання на дозвільний документ, який начебто надає право проводити вирубку, у  розсилці відсутнє.

Звичайно, зарості значно обмежують огляд вздовж доріг, і не раз місцеві жителі зверталися до голови сільради з питанням як вирішити дану проблему. Бо, згідно зі статтею 19 Лісового кодексу України тільки постійні лісокористувачі, яким в установленому порядку надано право на користування лісами, мають право самостійно господарювати. Хто являється лісокористувачем у даних лісосмугах  невідомо – але це точно не Августівська сільрада.

Щоб застрахуватися від звинувачень у незаконній вирубці 27 жовтня було направлено запит до голови сільради Таран О.Г. надати дозвіл (розпорядження, рішення, наказ) або інший підтверджувальний документ Августівської сільської ради, який надає право на вирубку, місцевими жителями, порослі вздовж дороги Латівка-Августівка.
На сьогоднішній день відповіді так і не отримано, хоча запит підпадає під статтю 20 п.2 Закону України “Про доступ до публічної інформації”, згідно якої відповідь має бути надана не пізніше 48 годин з дня отримання запиту.

Тому хочеться застерегти всіх жителів, дана вирубка, навіть порослі, являється незаконною, та підпадає під адміністративну та кримінальну відповідальність. І, як здогадуєтесь, відповідати будуть не депутати, а жителі, яких зафіксують за вирубуванням порослі чи іншої рослинності.