Виїзд робочої групи – фарс

21 вересня в селі Протопопівка відбулося виїзне засідання робочої групи Біляївської РДА. Метою виїзду планувалося вивчення громадської думки щодо розміщення бійні поблизу с. Протопопівка. Вже з організації самого створення цієї групи видно, що Біляївська РДА і не збиралася рахуватися з місцевими жителями. Робоча група створена майже через місяць після затвердження в.о. голови Біляївської РДА Рудоманенко О.В., зміни цільового призначення ділянки під бійню. За 37 днів свого існування робоча група не провела жодного засідання. Інформування жителів села про приїзд групи не проведено ні Августівською с/радою, ні Біляївською РДА.

Виступає головний архітектор Біляївського району Щекотилін І.О. Кажуть, що коли говорять правду – очі не ховають.

Все, на що спромоглася Біляївська РДА – це вислати електронний лист напередодні вечором одному з мешканців села, думка якого і так їм відома. Та навіть цей єдиний електронний лист, як виявилося, містив недостовірну інформацію щодо часу проведення. Втім, таке куце інформування торкнулося тільки жителів села Протопопівка.

Біляївська РДА побоюється спілкування з народом. “Громадський порядок”, окрім дільничого, забезпечує додатковий наряд поліції

Представники Мороза В.Я, працівники Августівської с/ради, депутати сусідніх сіл, дільничний,  наряд патрульної  поліції були як часи. А присутність, в робочий час, майже всіх працівників Августівської сільської ради на зібранні жителів села Потопопівка,  взагалі інтрига. Організація проведення самого зібрання відверто здивувала: реєстрації присутніх немає, присутні мешканці сусідніх сіл, з робочої групи доїхало  5 з 13 членів, представлення присутнім членів робочої групи це зайве, порядок денний відсутній.  Члени робочої групи відверто нудьгували та намагалися швидше закінчити : головний архітектор Біляївського району Щекотілін І.О. дав сумнівну відповідь, аж на одне питання жителів, ; в.о. голови Держпродспоживслужби Біляївського району Вожеловський В.Л. переводив питання на інші теми, та намагався завірити присутніх в незначимості дозвільних актів цієї державної установи; голова с.ради Таран О.Г. лаялася «як на базарі» з місцевими жінками; весь час звучали образи, а головуюча була не в змозі навести лад  в приміщенні. Спроби районного депутата Кузьмука С.  встановити послідовність задавання питань, порядок виступів, та заклики виявляти повагу один до одного були марними, адже  представникам власника земельної ділянки невідомі поняття ввічливості, поваги та етики. І в цьому балагані головуюча вирішила провести голосування, згадавши, що метою візиту є вивчення громадської думки жителів щодо бійні. Голосування за що? Ким? Втім після зустрічної пропозиції вивести із залу представників власника ділянки, працівників сільради, та  інших немісцевих – бажання бачити результати голосування десь поділося. Яке саме питання хотіли поставити на голосування присутні так і не дізнались.  Як помітили місцеві жителі, протокол вівся уривками, деякі гострі питання та відповіді взагалі не вносились.

Голова сільської ради Таран О.Г, справа, криком доказує свою правоту

Чи зробила  виводи робоча група після даного зібрання – не відомо, головуюча не вважала за потрібне повідомити. Втім, сама організація проведення вивчення громадської думки після затвердження ДПТ вказує що вся ця “робоча група” черговий фарс на фоні відвертого ігнорування як настрою місцевих жителів так і численних порушень, допущених в процесі розробки документації.

Переглянути відео виїзного засідання робочої групи