Запрацював габаритно-ваговий комплекс

Пʼять пересувних вагових комплексів було передано Укртрансбезпеці для Одеської області в жовтні минулого року. І ось, на цьому тижні розпочав роботу стаціонарний габаритно-ваговий комплекс, розташований в Міжлиманні на трасі Р-71. Даною автомобільною дорогою  вантажоперевізники з незаконним перенавантаженням оминали ваговий комплекс, розташований на трасі М-05 під Одесою.

Як повідомили працівники Укртрансбезпеки, після встановлення вагового комплексу, та масової перевірки вантажівок, за останні дні значно зменшилась кількість вантажних автомобілів на трасі Р-71.

Перевантаження – одна з головних причин пошкодження полотна доріг, особливо влітку. Адже найбільша повна маса фури, на яку розраховані дороги, становить 40 т. Минулого року рекордним було 115-тонне завантаження фури зерном в Одеській області. А ось вантажівка, яка рухалася з Одеської області в Івано-Франківськ, встановила антирекорд із перевантаження – 202т.

Ваговий комплекс дасть можливість контролювати вагові обмеження вантажних перевізників, та зберегти дороги від руйнування.