Затверджено маршрут 34 автобуса

”  За результатами обстеження було прийнято рішення про зміну схеми проходження зазначених автобусних маршрутів до центру с. Протопопівка”.

За цим канцелярським обертом з листа голови обласної ради Урбанського А.І.  криються майже непомітні, але досить  важливі зміни в організації автобусних перевезень в нашому селі. Напевно не всі мешканці села знають що автобуси 32 та 34-го маршруту, згідно існуючих схем приміського автобусного маршруту, неповинні заїжджати до нас в село. Чому так сталося – теж важливе питання, але на сьогодні ми його не будемо торкатися – лише відзначимо, що повертати до села  кожного разу вирішував водій на власний розсуд. Тому, у випадках коли до Протопопівки їхали один – два пасажира, подорож могла закінчиться на повороті до села. Водій просто не вважав за доцільне витрачати пальне, і вплинути на його рішення пасажири ніяк не могли. Аналогічна ситуація траплялася і у разі засніженої  дороги – автобус не заїжджав у село. Крім того, оскільки маршруту офіційно до села не було – пенсіонери були вимушені доплачувати до свого “безкоштовного”  проїзду. На  фоні бездіяльності, як  голови Августівської сільради так і депутатів від нашого села, громадяни,  за участі помічника районного депутата Заріпової О.Є., звернулись за допомогою до депутата Августівської сільради Дубіни О.А. У зверненні до Олега Андрійовича мешканці пропонували: зменшити інтервал руху; включити с. Протопопівка до схеми руху; змінити автобуси на більш місткі та комфортабельні.

Заповнення автобусу понад усі нормативи

З даної проблемою депутат Дубіна Олег звернувся до голови обласної ради Урбанського А.І. 22 червня 2017 року відбувся виїзд в село Протопопівка фахівців управління транспортно-комунікаційної інфраструктури обласної держадміністрації, представника Національної поліції України та представника ТДВ “Третій автобусний парк”.

Виїзд в с. Протопопівка

 

Відповідь депутата Дубіни О.А.

За результатами обстеження було прийнято рішення про зміну схеми проходження автобусного маршруту тільки до центру села. Та наголошено, що офіційне прокладання маршруту через все село проблематичне, через відсутність дороги по вулиці Широка. Запуск автобуса більшої місткості теж напряму пов’язаний з асфальтуванням вулиці Широка.

Тому, на даний час, затверджена схема маршруту автобуса №34, яка включає офіційний заїзд в село Протопопівка із зупинкою “біля магазину”.