Пробка на Об’їздній

пробка в на об’їзній дорозі м. Одесса

Чимало мешканців с. Протопопівка, як і тисяча інших жителів Міжлимання кожен день рушають в сторону м. Одеси. Вибір шляхів невеликий і більшість вимушені вибирати між Об’їзною дорогою та поїздкою через “Большевик”. Якщо на початку минулого року поїздка Об’їзною була однозначно приємніша та зазвичай швидша, то ближче до зими 2016р. необхідність проїзду Об’їзною почала викликати роздратованість, та бажання будь за що залишитися вдома. Декілька місяців Об’їзна, у зв’язку з укріпленням дамби працювала в реверсному режимі, що автоматично додавало до часу звичайної поїздки від 15 хвилин у вдалий день, до 50- 60 хвилин у менш вдалі дні. Наприкінці весни / початку літа 2017р., за дамбу знову взялись будівельники : знімали верхній шар асфальту, розширювали проїзну смугу та узбіччя, і все у кращих традиціях – тобто абсолютно ігноруючи добові максимуми трафіку. Але, все “добре” колись закінчується – закінчився і цей ремонт. Дорога стала рівніша, ширша, на ній з’явилась розмітка, місцями навіть відбійні стовпчики. Залишилось лише одне “але” – затори нікуди не зникли, хоча й змістились в сторону світлофору на перехресті з Латовкою (Котовкою).

Як повідомляє мешканець с. Протопопівка Анатолій Зарембовський, затори виникають через неналежним чином налаштований світлофор, який працює в режимі 45 сек в режимі пропуску через Об’їзну, та 25 сек в сторону Латівки. Таким чином, невідомий налагоджувальник світлофору вивів, що трафік з Міжлимання лише вдвічі менший ніж трафік в обхід міста Одеси. Здавалося у чому ж тут проблема – збільшити час пропуску по Об’їзній і затори якщо і не зникнуть , то суттєво зменшаться. Але диспетчера поліції , представники Державного агентства автомобільних доріг, представники Усатівського райвідділу поліції, вперто повідомляли жителю села, що саме цей світлофор не належить до їх сфери обслуговування.

пробка на Об’їзній дорозі м. Одеса

І ось сьогодні 7 серпня, Анатолію Зарембовському повідомили, що власник цього проблемного світлофору – Августівська сільрада. Постає питання, навіть два: чи знають про це в Августівській сільраді, та чи не бажають шановні працівники сільради, із збільшеним за останні місяці штатом, разом з працівниками Усатівського райвідділу поліції:

1. Провести експеримент по збільшенню періоду пропуску авто по Об’їзній дорозі
2. Встановити “зелені стрілочки” на праві повороти
3. Звернутися до обласної ради щодо часткового розширення Об’їзної дороги в районі с. Латівка для організації “смуги розгону” для транспорту що примикає.

Втім, є така думка що не бажають. Працівники сільради ходять на роботу (з роботи) пішки, запізнення їхні контролювати немає кому, і що їм до проблем людей, які щоденно стоять в заторі. Але давайте будемо мати надію, що місцева влада знайде все ж таки час зайнятися цим питанням, якщо не сама, то можливо з допомогою депутата який “подарував” світлофор. Далі буде.