Рейтинг голів ОДА за результатами 2017 року

Оцінка голів ОДА, яка лягла в основу рейтингу, складалася з двох компонентів: показників соціально-економічного розвитку регіону та результатів опитування експертів.

“Це дозволяє оцінити не лише «суху» статистику, але й якісний компонент роботи голів ОДА. Адже показники соціально-економічного розвитку почасти залежать від об’єктивних факторів, на які не здатен впливати голова ОДА (вплив погодних умов на урожайність, обмеження ринків збуту товарів через припинення міждержавної торгівлі тощо). Показники соціально-економічного розвитку оцінюються одночасно і в абсолютному значенні на одного мешканця області, і за темпами їхнього розвитку відповідно до попереднього року/місяця. Це дозволяє врахувати реальний рівень розвитку регіонів та, відповідно, реальні можливості, якими можуть скористатися люди”, – йдеться у звіті.

Високі результати продемонстрували голови Харківської, Тернопільської, Вінницької, Донецької, Львівської, Київської, Дніпропетровської та Миколаївської обласних державних адміністрацій.

Найнижчі результати продемонстрували Одеська (14 місце), Херсонська, Полтавська, Хмельницька, Рівненська, Черкаська, Чернівецька та Волинська області.