Августівська сільська рада «атакує» “ГО Громадський контроль”

Останнім часом на адресу Августівської сільради лунає немало звинувачень у порушеннях при наданні матеральної допомоги, закупівлі товарів за завищеними цінами, виділенні земельних наділів, неякісному ремонту доріг. Значну частину цих звинувачень винесла на розгляд громадськості ГО “Громадський контроль”. Однак, в Августівській сільраді знайшли оригінальне рішення піднятих проблем – звернення до поліції зі скаргою на людей, що викривають порушення. Голова місцевого самоврядування, в робочий час організувала збори, на яких зібрала підписи працівників під скаргою в поліцію на групу своїх виборців. В скарзі йде мова про те, що представники “ГО Громадський контроль” начебто перешкоджають своїми запитами та зверненнями роботі Августівської сільради, та цими ж запитами начебто тиснуть на депутатів заради прийняття неправомірних рішень.

Ми не будемо цитувати сільській голові Таран О.Г. статті конституції України чи Закону України про звернення громадян, чи доводити абсурдність звинувачень  – зрозуміло що цій особі воно ні до чого. Ми лише відзначимо, що не всі працівники Августівської сільради підписалися під заявою до поліції. Ми щиро вдячні цим нечисленним громадянам  за їхню позицію, та з сумом констатуємо, що депутат Біляївської райради він же юрист Августівської сільради Колісніченко П. В., підтримав своїм підписом неймовірно абсурдну скаргу на громадян, що користуючись своїми законними правами намагалися добитися від сільської голови Таран О.Г. виконання своїх передвиборчих обіцянок.

Зрозуміло, що заступник голови “ГО Громадський контроль” Буднік В.П. не змогла не прокоментувати таку феєрично ідіотську ситуацію. Наводимо її звернення з цього приводу до мешканців Августівської сільської ради.

“Шановні мешканці Августівської сільської ради.

Просимо Вас бути обережними, та зайвий раз не заважати “працювати” голові Августівської сільскої ради своїми питаннями, претензіями тощо. Не дай боже, ви спитаєте голову сільради Таран О.Г., чи буде коли небуть затверджений генеральний план с.Августівка чи с. Протопопівка. Це може роздратувати голову сільради до такого стану, що вже не Ви, які віддали свої можливо останні гроші на оформлення ділянки, яка мабуть ніколи не буде Вам належати, а вона сама, зі своєю “командою” напише скаргу до місцевої поліції , на Вас- виборців за те, що ви заважаєте їй працювати. Саме так  вийшло з нами – активною частиною громади.

Так, наша голова унікальна, ще мабуть ніхто з сільських голів в Україні не писав скарг до поліції на своїх виборців за те, що вони нагадають про передвиборчі обіцянки, вимагають відповідального відношення до своїх обовʼзків, висловлюють претензії за марно використані кошти на ремонт доріг (коли після ремонту дорога стає гірша ніж була), тощо. Ні, мабуть ми дійсно були не праві коли попередили голову сільради про відкликання, якщо не приведе до ладу процес оформлення земельних ділянок. Не відкликати – а доводити правоохоронним органам, що потрібно таких притягати до кримінальної відповідальності. Над цим і будемо працювати, бо підтверджуючих документів про порушення законів більш ніж достатньо.

За дорученням, 

заступник голови громадського обʼєднання “Громадський контроль” Буднік В.П.