Суд залишив землі Гідропорта “Аероклубу “Одеса”

Голова ОДА намагається скасувати 12-річної давності розпорядження голови Біляївської РДА про передачу в оренду ТОВ «Аероклуб« Одеса » 101,19 га на території Августівської сільради в Міжлиманні.

На думку Максима Степанова, аероклуб «Одеса» займає ділянку незаконно: стаття 122 Земельного кодексу говорить, що районні адміністрації можуть передавати ділянки із земель державної власності, розташовані за межами населених пунктів, тільки для ведення водного господарства, будівництва об’єктів соціальної інфраструктури або для індивідуального дачного будівництва.

Однак, Одеський апеляційний адміністративний суд залишив без змін постанову окружного суду, який скасував розпорядження губернатора, що стосується земельної ділянки. А також зазначив, що розпорядження районної адміністрації є ненормативним правовим актом одноразового використання, що вичерпав дію фактом свого виконання, в даному випадку – після укладення договору оренди. Такі акти, йдеться в постанові адмінсуду, не можуть бути скасовані після їх виконання, і обласної адміністрації, якщо вона вважає, що земля була передана з порушенням закону або орендар порушує умови договору, слід звертатися до суду.

Матеріали http://dumskaya.net/