У Біляївській РДА – “затвердили бійню”

 

твч голови Біляївської РДА Рудоманенко О.В.

Як нам стало відомо, нещодавно, голова Біляївської РДА Рудоманенко О.В. погодила проект детального плану території щодо зміни цільового призначення земельної ділянки для розміщення будівлі бойні на земельній ділянці загальною площею 0,1 га, розміщеній на території Августівської сільської ради Біляївського району Одеської області (за межами населеного пункту), масив IV ділянка 8” )

Причини такого рішення викликають здивування. Нагадуємо, що 10/07/2017 голова Біляївської РДА Рудоманенко О.В. у підсумку наради присвяченій зверненням громадян щодо порушень при розробці документації по бойні,  повідомила:  “Мы создадим рабочую группу. Наша рабочая группа выедет на место и разберётся в ситуации. Я беру это под личный контроль”.  Ще 17/07/2017 працівниця Біляївської РДА Прус С.А. повідомляла, що робоча група не створена, а вже 19/07/2017 розпорядження було підписано. Втім зазначена дата підписання  викликає сумніви  – у нашому розпорядженні є документи, з яких випливає, що станом на 21/07/2017р. погодження ще не було підписано. Більш того, є підстави вважати що “дострокове” підписання “заднім числом” є відповіддю на принципову позицію депутатів Біляївської райради, які на спільному засіданні комісій 21/07/2017 визнали численні порушення при проведенні процедури оприлюднення та проведення громадських слухань при розгляді документації щодо зміни цільового призначення,  рекомендували Августівській сільській раді провести повторні громадські слухання та запропонували Біляївської РДА долучити до начебто створеної робочої комісії депутатів Біляївської райради.

В найближчі дні, отримавши копії документів з Біляївської РДА, ми надамо розгорнутий аналіз ситуації. Зараз же, хотілось нагадати шановній пані Рудоманенко О.В.  статтю 39 “Закону про запобігання корупції” “Особи, зазначені у пункті 1 частини першої статті 3 цього Закону, представляючи державу чи територіальну громаду, діють виключно в їх інтересах.”, і  її підсумковий виступ на нараді 10/07/2017р.

та спитаємо: де ж та комісія, коли вона виїжджала до с. Протопопівка, де ж підсумкове засідання, та у чиїх інтересах діє Біляївська РДА і вона особисто ?