Дотації за утримання молодняку великої рогатої худоби

Як повідомляє Мінагрополітики України  одним із інструментів державної підтримки розвитку тваринництва є надання фізичним особам  спеціальної бюджетної дотації за утримання молодняка  великої рогатої худоби. Дотація буде надаватися фізичним особам, які утримують ідентифікований та зареєстрований молодняк великої рогатої худоби, що народився в господарствах фізичних осіб у поточному році.  Зокрема, програмою держпідтримки передбачено компенсацію до 2500 грн громадянам за утримання молодняку ВРХ до 1-річного віку.

Для отримання дотації за утримання молодняку ВРХ власник має подати до місцевої сільської/селищної, міської ради або ради об’єднаної територіальної громади копії таких документів:

– копії паспортів ВРХ;

– копія паспорта громадянина України;

– копія довідки або договору про відкриття рахунку в банку;

– копія документу, що засвідчує реєстрацію у Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків (ідентифікаційний код).

 

Відповідно до Закону України «Про Державний бюджет України на 2018 рік» за бюджетною програмою 2801540 «Державна підтримка галузі тваринництва» передбачено виділення коштів в обсязі 4 млрд гривень.

Бюджетні кошти спрямовуються з метою державної підтримки розвитку галузі тваринництва, стабілізації поголів’я худоби, стимулювання збільшення виробництва продукції тваринництва.