“Неблагодарные”

“Неблагодарные вы” – саме з такими словами прийшла до своїх виборців депутат Долінська Н., які зібралися на вулиці Широкій села Протопопівка.

Сьогодні, по частині цієї вулиці почалися підготовчі роботи до асфальтування, яке вони чекали декілька десятків років. Обурення жителів викликав той факт, що процес ніхто не контролює, а роботи, які повинні  в себе включати зняття грунту на глибину 20 см, виконувалися абияк.

Проведені роботи по зняттю верхнього шару
Висота знятого верхнього шару ~ 5cм

Зняття верхнього шару у більшості місцях становило 3-5 см. Про формальний підхід до цього етапу робіт говорить і відсутність техніки на вивіз знятого грунту. На питання і обурення жителів вулиці, присутні робітники не надали ні договору, ні плану робіт, до того ж здивувалися, почувши про асфальтування. Приїхавший на місце інспектор по благоустою земель Августівської сільської ради не мав при собі жодних документів, пояснити нічого не міг. Зато депутат Долінська Н. стала розповідати, як  про жителів піклується сільська рада, і які всі невдячні. На цьому спілкування з “народом” закінчилося, інспектор та депутат розвернулися та й поїхали.

Робітники далі почали проводити свої роботи, а мешканці залишилися зі своїми питаннями наодинці.

Чому не розповісти людям про проведення робіт, не попередити жителів вулиці? Чому зазделегідь не провести зібрання цієї частини вулиці? Чому працівники говорять про роботи на суму в 200 тис. грн, а сільська рада говорить про 450 тис. грн?

Люди вправі знати, які роботи повинні бути проведені на виділенні кошти з бюджету. Та й є наглядний приклад неякісного виконання робіт на вулиці Степова

недотримання ДБН при укладці асфальту – занадто тонкий шар підсипки. вул. Степова, с. Протопопівка
занадто тонкий шар підсипки та асфальту. вул. Степова, с. Протопопівка
І де обіцяний  ще весною, сільською головою “ремонт по гарантії” ?

 

От так, за бюджетні кошти ліпиться.. пуля, а потім, не соромлячись тикається всім під ніс – яке добро для людей.