Новий голова – нові сподівання. Голова Біляївської РДА Самокиш В.П. створює робочу групу для комплексної перевірки скарг мешканців Августівської сільради

голова Біляївської РДА  Самокиш В.П.

10 липня 2018 р., за ініціативою ГО “Громадський контроль”, мешканці пʼяти сіл Августівської сільради завітали на особистий прийом  до нещодавно призначеного голови Біляївської РДА Одеської області Самокиш Василя Петровича. В ході майже годинного спілкування були  підняті питання, що стосуються своєчасності нарахування субсидій, якості медичного обслуговування та укомплектованості спеціалістами  Августівської амбулаторії, відсутності стабільного водопостачання в с. Черевичне, ростом стихійних сміттєзвалищ по всій території Августівської сільради . Також були порушені питання роботи сільських клубів, якості проведення поточних ремонтів шляхів та неможливістю в с. Набережне  користуванням ветеранами та учасниками бойових дій пільгами на сплату електричної енергії.

Заступник голови ГО “Громадський контроль” Буднік В.П. та голова ГО “Біляївська районна спілка ветеранів інвалідів Афганістану та учасників бойових дій” Самойленко М.Д. на прийомі голови РДА

В підсумку спілкування, враховуючи великий пласт озвучених проблем, голова Біляївської РДА  Самокиш В.П. прийняв рішення про створення робочої групи для виїзду в Августівську сільраду. Основною метою створення групи є комплексна перевірка фактів, викладених громадянами на особистому прийомі.  Попередньо виїзд робочої групи очікується 16-20 липня 2018р.

Крім того, голова Біляївської РДА Одеської області Самокиш В.П.  повідомив, що частину зазначених питань цілком було можливо вирішити на рівні Августівської сільради. Але “якщо сільська голова не бажає виконувати свої обовʼязки … є громада  – і є кримінальний кодекс”. Будемо сподіватися, що новий голова РДА відповідальніше, за попередників, віднесеться до проблем озвучених мешканцями Августівської сільради, а його досвід роботи в поліції допоможе розворушити як посадових осіб Августівської сільради так і працівників самої РДА, що відверто не бажають перейматися проблемами мешканців сільської ради.