Для чого йти в депутати ?

Громадська організація «Громадський контроль» проаналізувала діяльність деяких депутатів Августівської сільської ради та виявила наступне:

  • Депутат Чимбер В.І. – округ №15 (в.в. Кооперативна, Шевченка, Л.Українки, Центральна, Степова, в селі Латівка).

За останні 2 роки, по вулицях округу №15, Августівською сільською радою значних робіт не проводилось. Напевно там все в “ідеальному становищі”, ну або ж пані Чимбер В.І. влаштовує й те що є . А ось в депутати йшла підприємець Чимбер В.І. мабуть задля того, щоб уникнути в бізнесі здорової конкуренції. Можливо були й інші мотиви, але так склалось що пані Чимбер В.І. сплачує орендну плату землю в розмірі 3% від нормативної грошової оцінки, а її конкуренти – 10%. І саме за це голосувала і депутат Чимбер В.І.! 

  • Депутат Герега О.В. – округ №2, Августівка, ( в.в. Магістральна, Южна, Колгоспна, Уютна). Ситуація схожа з попередньою, мешканці цих вулиць ніяких позитивних змін не знайдуть, а ось проголосувати за рішення про оренду землі під МАФи (маленькі торгівельні точки) в розмірі 10% від нормативної грошової оцінки, а собі, з великим торгівельним закладом, всього – 3%, депутат встигла!

Також, підприємець-депутат Герега О.В. має більше 20 000,00 грн. прибутку, поставляючи продукти, за комерційними цінами в дитячий садочок. Само собою, ціни ставляться на розсуд самої пані депутата.

  • А ось депутат Савеліч Т. І. округ №17 , Августівка, ( переулок Дорожній,  вул Радісна) на відміну від своїх колег, працює бухгалтером Августівської сільської ради, має вплив на бюджет сільської ради, тому навпаки  посприяла ремонту деяких доріг. Наприклад, дорога по вулиці Радісній, відремонтована дуже якісно, на відміну від інших. За щасливим збігом обставин саме ця вулиця веде до помістя пані Савеліч! Ще один приклад якісного ремонту – провулок Дорожній, саме з цього провулку в’їзд до торговельного центру сім’ї Савеліч.

    Торговий центр “Версаль”. Згідно документів – житловий будинок


    До речі, по самому центру, розташованому за адресою с. Латівка провулок Дорожній, 5 теж багато питань:
    – Торговельний центр оформлений як житловий будинок, тому орендна плата за землю в рази менша, ніж у “звичайних смертних” підприємців
    – Навіть цей мінімальний податок (менше 200 грн) сім’я не платить вже 2 роки, бо згідно відповіді голови сільради за №Б-160 від 12 грудня 2017 року, споруда належить покійному Савеліч В.Є., який при житті мав пільги на несплату податку.
    – До торгівельного центру пані Савеліч прибудувала приміщення бару. Орендна плата за землю не сплачується взагалі — бо й самого приміщення бару офіційно не існує.

Голову сільради ситуація не бентежить, як не бентежить і земельну комісію, бо депутат Савеліч Т.І. – є членом цієї комісії.

Ось для цих корисних цілей ідуть в депутати ці люди, але ж ми їх вибираємо!

Заступник голови Громадське об’єднання «Громадський Контроль» Буднік В.П.
14 грудня 2017 року.

На підставі Закону України «Про громадські об’єднання», ст. 21.1.1 Громадські об’єднання мають право «вільно поширювати інформацію про свою діяльність».