Підготовка сіл Августівської сільської ради до осінньо-зимового періоду

Коли говорять «готуй сани влітку, а воза взимку», мається на увазі, що до всього треба готуватися заздалегідь. Ця життєва мудрість вельми корисна, якщо її дотримуватися. Як показав минулий рік, Августівська сільська рада Біляївського району виявилась не готовою до зимового періоду, і села сільради декілька разів, більше доби, опинялися відрізаними від навколишнього світу. Була надія, що минулорічні помилки врахують і виправлять при підготовці до осінньо-зимового періоду 2018-2019р. Але це були марні сподівання. Знову, не укладено жодного прямого договору по розчищенню доріг в населених пунктах, не закуплено піску та піщано- сольової суміші (кошти передбачені), невизначені відповідальні за забезпечення розчищення.

Втім неможливо стверджувати що в Августіській сільраді не помітили наближення зими. Виконавчий комітет Августівської сільської ради,  на засіданні 22 листопада розглянув готовність підприємств та організацій Августівської сільської ради до осінньо-зимового періоду.

Рішення виконкому Августівської сільради

Згідно прийнятого рішення, виконавчий комітет Августівської сільської ради констатував готовність до зими організацій та установ. Виключенням став клуб с. Протопопівка, в якому під час проведення начебто капітального ремонту в 2018р. Августівська сільська рада не спромоглася встановити опалення та  Августівський дитячий садок, якому підключення до шкільної котельної на альтернативному опаленні сама ж сільрада запланувала на кінець 2018р.

Тож виконком фактично визнавши неготовність до зими двох установ, через неквапливість Августівської сільради ,  приймає феєричне у своїй безглуздості рішення – покласти контроль за  виконанням цього рішення – на депутата Починкову О.В. та постійну комісію з питань освіти, здоровʼя, торгівлі, культури та спорту. Яким чином депутат Починкова О.В. повинна контролювати це рішення, чи повинно вона особисто встановлювати опалення в клубі, яке відношення взагалі до цього всього має комісія з питань освіти та здоров`я  – на всі ці природні питання, на жаль немає відповідей у рішенні виконкому. Як немає і відповідей і на питання чи готовий до зими ФАП с. Протопопівка, в якому взагалі немає ні опалення ні води, та про який в виконкомі вочевидь взагалі забули.

Тож в підсумках – у разі негоди мешканцям Августівської сільради немає сенсу розраховувати на своєчасне усунення наслідків негоди. І постійна депутатська комісія Августівської сільради  з питань освіти усім своїм складом навряд чи зможе щось виправити.

Наслідки негоди. с. Протопопівка, березень 2018р.