Чергова сесія – чергова премія

Як ми вже повідомляли, на  вересневій сесії Августівської сільради Одеської області, депутати не підтримали виділення голові сільради Таран О.Г. матеріальної допомоги. Питання преміювання голови, не дивлячись на те, що було зазначено в  порядку денному, на розгляд депутатів не виносилось. Причина зняття питання з розгляду не була чітко озвучена, але, ймовірніше всього, голова побоялася, що присутній склад депутатів досить критично оцінить її досягнення.

Однак, на наступній сесії, що відбудеться 1 листопада 2018р., голова знову спробує отримати бажане преміювання, у всякому разі, це питання внесено в порядок денний. Оскільки преміювання – це додаткова винагорода, що виплачується працівникам  за результатами їх трудової діяльності, наведемо невеликий перелік, досить сумнівних досягнень Августівської сільради, під керуванням Августівської сільської голови Таран Олени Георгіївни:

  • Ремонт клубу в селі Протопопівка. Завищення цін на матеріали більш майже  в 5 разів, що завдавало збитків місцевому бюджету в 230 тис. грн.
  • Відсутність опалення в Міжлиманській загальноосвітній школі с. Набережне (так само як і у пересічних мешканців багатоповерхових будинків с. Набережне ), викликане заборгованістю КП “Набережне” за вже спожитий газ
  • Роботи по підключенню Августівського ДНЗ “Світлячок” до альтернативного (більш дешевого) джерела опалення проводиться саме зараз, а сам садочок в цей час опалюється газом
  • Обіцянки голови наладити вивіз сміття з сіл Августівської сільради до 1 жовтня 2018р. так і залишаються обіцянками
  • Чергова порція сміття в “Солов’їній рощі” очікує реакції голови 3 тиждень
  • Перевіркою, що проведена Біляївською РДА,  “стан організації роботи зі зверненнями громадян у .. Августівській сільській раді .. визначено таким, що не повністю відповідає вимогам установленим законодавством України” та “рекомендовано привести роботу .. до вимог чинного законодавства”
Більше двох тижнів голова Таран О.Г. “організовує” прибирання незаконного звалицв

Крім того, як повідомила заступник голови ГО “Громадський контроль” Будник В.П., відповідно до наданих Августівською сільською радою документів, на сесії, що проводилася 9 серпня 2018р, депутати начебто затвердили преміювання сільської голови  наперед. Тобто проголосували за преміювання не тільки за липень 2018р. але й за серпень та вересень 2018р., що саме по собі є порушенням чинного законодавства. Але, особливо пікантним це “рішення” виглядає на фоні тверджень деяких депутатів, що на розгляд виносилось лише питання преміювання за липень, а серпень і вересень з’явилися в протоколі, без такої дрібниці як голосування. Як там було насправді наразі розбираються працівники Усатівського відділення поліції, втім судячи з порядку денного, на сесії від 1 листопада голова буде намагатися виправити цей  підлог. Чи підтримають депутати голову Таран О.Г. у її іграх з законом, коли на кону стоїть персональна відповідальність кожного – ми дізнаємося завтра. Втім, у будь якому разі премії за серпень та вересень головою вже отримані – і отримані, як ми розуміємо, незаконно.

Що ж до підстав для отримання премії за жовтень – то вони не то щоб просто відсутні, навпаки є підстави  стягнень. Шкода, що цього питання немає в порядку денному.