Що з орендою земель Гідропорта?

В 2006 році голова Біляївської РДА видав розпорядження про передачу в оренду ТОВ “Аероклуб “ОДЕСА” ділянку в 101,19 га на території Августівської сільради в Міжлиманні з фіксованою сумою орендної плати (5 тис.грн на рік).

20 лютого 2018 року Господарський суд в Одеській області повинен був розглянути справу за позовом Біляївської районної державної адміністрації Одеської області до ТОВ “Аероклуб”ОДЕСА” про розірвання договору оренди земельної ділянки. Але за декілька днів до засідання надійшла заява від представника Біляївської РДА про залишення позову без розгляду.

Раніше, голова ОДА Максим Степанов намагався скасувати 12-річної давності розпорядження, посилаючись на статтю 122 Земельного кодексу, де говориться, що районні адміністрації можуть передавати ділянки із земель державної власності, розташовані за межами населених пунктів, тільки для ведення водного господарства, будівництва об’єктів соціальної інфраструктури або для індивідуального дачного будівництва. Однак, Одеський апеляційний адміністративний суд залишив без змін постанову окружного суду, який скасував розпорядження губернатора, що стосується земельної ділянки.