Водопостачання села Черевичне – проблема відсутня?

Вже декілька років місцеві жителі села Черевичне намагаються вирішити  питання безперебійного водопостачання. З травня по жовтень вода в трубах зникає, та зʼявляється лише в дощові дні. Місцевий житель, Олег Яланжи, отримавши чергову письмову відповідь від Августівської сільської ради з повідомленням про відсутність проблем, в селі Черевичне, з водопостачанням,  сьогодні 21 серпня, прийшов на прийом (в прийомний день) до голови сільської ради Таран О.Г. за поясненнями щодо відповіді. Враховуючи відкрите  небажання вирішувати дану проблему, Яланжи О. запросив жителя села Протопопівка, Лозовського В., який теж прийшов на прийом до голови, зафіксувати на відео відповіді на свої запитання. Як тільки Таран О.Г. побачила камеру, зразу ж зʼявився інспектор по взаємодії з правоохоронними органами Блащук О., а згодом і водій Дібров Віктор (доречі двоюрідний брат Таран О.Г.). Відразу перейшовши на крик, Блащук О. зажадав забрати геть камеру, після пропозиції Лозовського В. не заважати в кабінеті голови, схопив камеру, зламав штатив та приклавши силу намагався виштовхати  з кабінету.

Хочеться наголосити на тому, що  Блащук О.  всими силами намагався  спровокувати бійку, і неодноразово висловлював погрози фізичної розправи Лозовському В. Дружина Лозовського В., яка очікувала в сільській раді закінчення прийому, почувши крики та зацікавлену біганину працівників сільради по коридору, побачивши дане дійство визвала наряд поліції, та намагалася зафіксувати на телефон поведінку Блащука О. Вгледівши в руках телефон, Дібров В. намагався його забрати та погрожував розбити.  Блащук О. в свою чергу декілька раз вдарив жінку по руках. Голова Таран О.Г.  в цей час навіть не намагалася навести порядок.

Повідомлення про виклик поліції припинило огидну поведінку працівників Августівської сільради. Блащук О. сповістив про закінчення прийому.  Діям Блащука О. буде давати оцінку поліція, а бездіяльності голови Таран О.Г. відповідні установи.

Повернемося до води – вірніше до її відсутності в селі Черевичне. Як повідомляє Яланжи О., мешканці села на даний час замість води мають:

  1. Відповідь “Інфоксводоканалу”, де повідомляється, що згідно договору 2004р на обслуговування мереж Августівська сільрада зобовʼязувалася передачу всіх необхідних матеріалів, в тому числі схем і креслень водопровідних мереж і споруд. Обслуговування мереж без документів, що визначають тех. стан переданих споруд і мереж, із зазначенням технічних параметрів і вартості не являється можливим. Таким чином, філія “Інфоксводоканал” не приймає на себе обслуговування внутрішньоселищних мереж. Діяльність з послуг водопостачання закінчується в точці підключення внутрішньоселищих мереж до мереж централізованого водопостачання.
  2. На території Августівської сільради працює комунальне підприємство “Набережне”, створене Августівською сільською радою, в статуті якого вказано надання послуг населенню селища Набережне та сіл Августівської сільради, зокрема і послуг з водопостачання та водовідведення.
  3. Вирок Одеського Апеляційного суду від 6 липня 2016 року, в якому визнається неправомірна діяльність посадових осіб Августівської сільради в сфері регулярного водопостачання сіл Августівка, Черевичне, Протопопівка, та накладаються зобовʼязання організувати  безперебійне водопостачання.

Тобто “Інфоксводоканал” відмовляється брати на себе водопостачання кінцевим споживачам, через ненадання Августівською сільрадою документів (вірогідно вони відсутні). КП “Набережне” з якихось причин (одна з них потенційне банкрутство у 2017р) не бажає організовувати водопостачання села Черевичне. А Августівській сільській раді рішення суду “не указ”. Враховуючи те, що  бюджет Августівської сільської ради є одним серед найбільших в Біляївському районі,  та в цьому році сільрадою прийнято рішення про виділення другої субвенції КП “Набережне”, незрозуміло звідки така вибіркова чуйність. Що завадило посадовим особам в 2015-2017рр виконати рішення суду та закласти в бюджет гроші для вирішення проблеми? Ми все ж таки плекаємо надію отримати коментарі від сільської ради. А для мешканців села Черевичне гарна новина, завтра очікується дощ і можливо вода в трубах.