Новий заправочний комплекс в с. Латівка – нові проблеми

Взимку 2018р. сесія Августівської сільради Біляївського району Одеської області дозволила розміщення заправочної станції та магазину з продажу продовольчих та непродовольчих товарів за адресою с. Латівка, вул Дорожня №6. І вже на початку літа, зʼявився сучасний автозаправочний комплекс торгової марки “SKY”. На Обʼїзній Хаджибейській дорозі, проїзному та прибутковому місці. На перший погляд маємо робочі місця, зручний сервіс автомобілістам, а також додаткові надходження до бюджету  сільради. Та це тільки на перший погляд.

Так, при будівництві  хазяйновитий власник приєднав до території заправки додаткову смугу автомобільної дороги перед перехрестям Балтської дороги з Обʼїзною (Е-58). Це спричинило величезні  автомобільні затори, бо для проїзду в трьох напрямках залишилися лише одна смуга.

Фото не передає дійсні масштаби затору, іноді затор сягає пари кілометрів, і з урахуванням режиму роботи світлофору вносить затримку в 30-40 хвилин

У автомобілістів залишається можливість повернути з даної дороги тільки на жовте і червоне світло світлофора. Цьому підтвердження щоденні ДТП на даному перехресті.

Маршрутка № 15 виїжджає на перехрестя на жовтий колір світлофору

  • Вантажівка починає рух на жовте світло світлофора

Щодо пішоходів, які до речі, теж являються учасниками дорожнього руху, про них взагалі всі забули. Власник приєднав до території заправки узбіччя шляху та доріжку. Тому, щоб пройти від світлофора до автобусної зупинки у пішохода є два способи – або маневрувати між автомобілями через цю заправку, або по проїжджій частині. Та й на місці автобусної зупинки тепер знаходиться виїзд із заправки.

На місці “зупинки” знаходить виїзд з АЗС

І хоча назва “зупинка” була дещо завелика для асфальтованого майданчику, місце яке “відвели” під зупинку, не витримує жодної критики. Вузенька смуга уздовж шляху відсипана великим камінням, далі глиною та  рекламний борд зверху – знаходитись на такій “зупинці”, коли уздовж тебе проносяться великі вантажні автомобілі,  задоволення ще те.

На ці порушення та інші, пов’язані з відсутністю потрібних дозволів на розміщення АЗС, вже звернув увагу одеський обласний депутат. А от голову Августівської сільської ради Таран О.Г.  такі дрібниці не бентежать, хоча багато мешканців Августівської сільради користуються такою “зупинкою”. А як показують події останньої сесії сільради – вона відкрито лобіює інтереси власника, що й не дивно,  мабуть внесення в реєстр корупціонерів зобов’язує.