Кого береже наша поліція ?

Подія, яка трапилася 13 жовтня, в селі Протопопівка сколихнула багатьох жителів Біляївського району. Як повідомлялося раніше в приміщенні ФАПу села, працівники Августівської сільської ради Блащук О. (інспектор з благоустрою та  взаємодії з правоохоронними органами) та Сіренко В.(голова адмінкомісії) напали та жорстоко побили місцеву жительку, яка являється помічником депутата від ВО “Батьківщина” Артеменка Сергія. Швидкою допомогою жінка була доставлена в Одеську обласну лікарню, де в неї діагностували закриту черепно-мозкову травму. Їй належить тривале лікування, а наслідки даних травм непрогнозуємі. Такі напади на місцевих жителів  працівниками сільради відбуваються систематично.

А де ж поліція?

В автопарку Усатівського ВП є навіть бронетехніка – але немає бажання працювати

В цьому випадку поліція приїхала через 5 годин після виклику, до потерпілої в Обласну лікарню. В інших випадках нападів на  мешканців, або до поліції не дозвонишся “зачекайте на лінії”, або прийнявши виклик вона не приїжджає. Приїхавши в Усатівське відділення поліції та зареєструвавши заяву, отримуєте відповідь “в діях указаних осіб не вбачаються ознаки кримінального правопорушення… , Вам рекомендовано звернутись до суду”. У нашому розпоряджені є 6 відписок що відрізняються лише вихідними номерами та прізвищами потерпілих.  Навіщо ж звертатись до суду якщо правопорушення відсутнє, начальник Усатівського відділення поліції С.В. Чолпан не повідомляє. Зате, тут же повідомляє, що з “громадянином Блащуком було проведено проф. бесіду про недопущення в подальшому правопорушень”. Що означає скорочення “проф” в контексті останнього нападу, навіщо з громадянином проводить “проф” бесіди якщо правопорушення відсутнє, та чому у працівників поліції є час на проведення бесід та немає часу на виїзд за викликом – питання без відповіді. Однак, місцевими жителями, за декілька останніх місяців в поліцію, на працівників сільради було подано більше 10 заяв за нанесенням ними фізичних ушкоджень, нанесенням матеріальних збитків, і погрозами вбивства, зокрема.  Чому поліція не реагувала на звернення громадян,  нічого не зробила, щоб попередити дану подію, і де шукати захисту в подальшому?

Бандитська поведінка та вседозволеність працівників сільради прикривається, а можливо і заохочується, головою сільради Таран О.Г. Вона була 13 жовтня в селі Протопопівка при висаджуванні дерев біля території місцевого клубу. Правопорушення її підлеглих, судячи з фото, ніяк не засмутили її. Також, будучи в с. Протопопівка голова не визнала за доцільне ні поспілкуватись з потерпілою, ні навіть зателефонувати, щоб вияснити подробиці. Звісно ж, піар з висадкою 28 дерев важливіший за здоров’я одного з мешканців.

с.Протопопівка. Місцеві жителі, Таран О.Г. (голова сільради) та засновник бійні садять дерева