Затримання на хабарі директора КП “Набережне” Августівської сільради

Затриманням закінчилася спроба отримати хабар директором комунального підприємства “Набережне” Августівської сільради Одеської області.

Директор КП “Набережне” Рощін. Фото прес-служби прокуратури Одеської області

Як повідомляє прокуратура Одеської області, 19 червня 2018р., директор КП “Набережне” Рощін Ю.С. отримав від підприємця хабар у вигляді 600 грн та талонів на 200 літрів палива, після чого був затриманий працівниками УЗЕ органів поліції та слідчими Чорноморського ВП. Неправомірну вигоду пан Рощін намагався отримати за дозвіл на розміщення платіжного терміналу. Проти пана Рощіна відкрита кримінальна справа по ч. 1 ст. 368 КК України.

Такі жадані талони на паливо. Фото прес-служби прокуратури Одеської області

Хочемо нагадати, що проти нього, лише декілька тижнів тому була закрита інша кримінальна справа по статті 175 ч.1 ККУ за безпідставну умисно невиплачену заробітну плату , попередньому керівництву КП “Набережне”. Особливий присмак ця історія має на фоні  звинувачень в зловживаннях  в адресу попереднього керівництва від самого пана Рощіна  на фоні потенційного банкрутства КП “Набережне”.
Крім того, потрібно нагадати що пан Рощін далеко не чужа людина для голови Августівської сільради Таран О.Г. Він являється заступником голови виконкому Августівської сільської ради. Його син, Рощін Г.Ю. в 2016-2017роках, не маючи відповідної діяльності в установчих документах, отримав від Августівської сільради замовлень на суму понад 450 тис грн. на ремонт дахів будинків та дитячого садочку. За дивним збігом обставин, більше ніяка державна установа не зацікавилась послугами, що надає Рощін Г.Ю. Ну й само собою зрозуміло, що ремонти проводилися саме у с. Набережне. Інший син, Рощін В.Ю. теж отримував від Августівської сільради замовлення, хоча й на скромніші суми.

На нещодавньому зібранні у с. Набережне  голова Августівської сільради характеризувала  пана Рощіна як “крепкого хозяйственника”, та стверджувала, що саме завдяки здібностям пана Рощіна КП “Набережне” не збанкрутувало. Що ж, у пана Рощіна є нагода проявити свої здібності, адже наразі йому загрожує як мінімум штраф, а як максимум позбавлення волі на строк до п’яти років.