Увага, з 1 квітня нерестова заборона

З 1 квітня по 31 липня в Одеській області введена заборона на вилов риби та інших водних біоресурсів.

Під час нересту дозволяється виключно любительське рибальство однією поплавковою або донною вудкою із одним гачком і спінінгом. Рибалити можна з берега в межах населеного пункту у дозволених місцях, за межами нерестовищ (межі визначені у наказах). Забороняється здійснення будь-якого іншого способу вилову, в тому числі, з перевищенням дозволеної добової норми вилову – три кілограми. Заборонено організацію змагань з рибальства та проведення підводного полювання.

Також,під час нересту також забороняється проведення вибухових та інших видів робіт, добування будівельних матеріалів (видобування піщано-гравійної суміші, розчистку русел річок, днопоглиблення, берегоукріплення тощо).

Нагадаємо, з 15 лютого по 30 квітня 2019 року також заборонений будь-який вилов камбали(глоси) у північно-західній частині Чорного моря, причорноморських лиманах та на ділянці Сухого лиману, в межах Овідіопольського району. Заборону встановлено з метою збереження чисельності цього виду водних біоресурсів під час нересту.