Коли запрацюють дитячі садочки Августівської сільської ради?

Цього тижня Біляївський район Одеської області і, зокрема, Августівська сільська рада потрапили до помаранчевої зони епідемічної небезпеки через поширення KOVID-19.

Крім зазначених обмежень, вводяться додаткові правила відвідування закладів освіти. Зі школами Августівської сільської ради, нібито, усе зрозуміло – учнів розділили на групи, ввели почерговість відвідування, і навчальний процес продовжується.

А яка ж ситуація із дошкільними закладами? Виявляється, з початку введення карантину, тобто березня місяця, “Орлятко” (смт. Набережне) та “Світлячок” (с. Августівка) не працюють. Місцеві жителі, батьки дітей, вважають таку ситуацію із садочками вкрай не зрозумілою: чому дошкільні заклади не відновили свою роботу, та чи планують взагалі їх відкривати.

У відділі освіти Біляївської райдержадміністрації повідомили, що функціонування та режим роботи дитячих садочків за даних карантинних обмежень, визначають органи місцевого самоврядування. Тож, жителі Августівської сільської ради разом з головою ГО ” Громадський контроль” Тельваком В. вирішили звернутися за поясненнями до голови сільради Таран О.Г.

11 вересня 2020р. батьки разом із дітьми завітали на прийом до голови. Втім виявилося, що Таран О. Г. у відпустці, а присутня т.в.о. голови сільської ради Миргородська О. запевнила громадян у неволодінні інформації стосовно закритих садочків. Проте, згодом повідомила, що для відкриття дошкільних закладів не вистачає укладеної Августівською сільською радою угоди на утилізацію використаних захисник масок. Крім того, бухгалтер, яка займається відповідними угодами теж у відпустці і жоден з 5 працюючих бухгалтерів начебто не може виконати дану роботу.

Батьки обурюються такій безтурботності та безвідповідальності працівників та посадових осіб сільської ради до забезпечення функціонування дитячих садочків. І заявляють, якщо питання із відкриттям садочків в найближчі дні не вирішиться, то в вони організують свій садок у приміщеннях сільської ради.

Зазначимо, адміністрація Августівської сільської ради розміщена в частині будівлі дитячого садочка ” Світлячок”.