Державна субвенція на центри надання адміністративних послуг

24 березня 2021 р. КМУ прийняв постанову № 249 “Про затвердження Порядку та умов надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на розвиток мережі центрів надання адміністративних послуг”. Дана постанова дає роз’яснення щодо особливостей отримання субвенції на розвиток ЦНАП виконавчими органами сільських, селищних, міських рад.

Субвенція надається на:

  • будівництво, реконструкцію, реставрацію, капітальний ремонт будівель та приміщень для розміщення ЦНАП, у тому числі на завершення розпочатих у попередніх бюджетних періодах робіт з будівництва
  • облаштування будівель та приміщень (де розміщений ЦНАП), на забезпечення ЦНАП (включаючи їх територіальні підрозділи і віддалені робочі місця) обладнанням, зокрема обладнанням для видачі паспортних документів, посвідчення водія та реєстрації транспортних засобів, технічними та програмними засобами, електронними системами документообігу та інформаційної взаємодії.

Усатівська сільська рада Одеської області подала клопотання на отримання коштів даної субвенції за двома напрямами, та провела відповідні зміни до бюджету 2021 року. Розміщення центру надання адміністративних послуг планується в селі Латівка.

Перелік громад, які подали заявки на участь за посиланням https://docs.google.com/spreadsheets/d/1odlHyh4DqtmHbsFDipnEGfxsQDrggBPG/edit#gid=48132007