Забур’янилися або благоустрій по-августівськи

Сьогоднішній благоустрій села Августівка прокоментувала Будник Віра Павлівна, місцева жителька та замісник ГО “Громадський контроль”:

Коли наближається свято та господарі чекають на гостей, то  обов’язково приводять своє господарство до ладу. Втім це важко сказати про Августівську сільську раду, Біляївського району Одеської області.

8-го червня 2018р у селі Августівка проходило свято “День села”. Серед запрошених був і голова Асоціації голів місцевих рад Біляївського району А.А. Гритенко, який зі сцени, разом з поздоровленнями, зазначив, що село Августівка, дякуючи місцевій владі “процвітає”. Якщо це відносилося до благоустрію села – то таки процвітає. Бо пан Гритенко, звертаючи увагу на стадіон та прилеглу територію, мабуть думав, що там височіють дерева та декоративні рослини. Але це не так, височенні зелені насадження не що інше, як “елітні” будяки та різноманітні  бур’яни.

Висота бур’янів поза воротами футбольного поля перевищує ріст людини. Відстань від поля до приміщення сільради складає близько 150 м.
Бур’ян позаду воріт це отруйний боліголов. Для отруєння достатньо не лише внутрішнього вживання, але й дотику рослини до незахищеної шкіри та навіть тривалого вдихання аромату.
З будяками біля стадіону хтось намагався боротися. Але завзяття вистачило лише на пару метрів від межи поля.
Крива облізла лавка, обірвана огорожа, рядок будяків та квітучі хащі боліголова – саме так виглядає прилегла до Августівського футбольного поля територія

Також привертає увагу і дитячий майданчик біля Августівського будинку культури, на території якого трави по коліна, до речі це становить небезпеку у вигляді кліщів та нерідко гадюк. І це у центрі села! Таки маємо “процвітаюче” село.

Дитячий майданчик поруч з Августівським будинком культури. Трава майже по-коліна, будяки та інші бур’яни – саме так виглядить благоустрій по-Августівськи.
Прилегла до Августівської сільради схоже в 2018р. ще не косилался
Прилегла до пошти територія с.Августівка.

Виключення становить сторона від вул.Молодіжна, де жителям урвався терпець, та взялися самі впорядковувати територію комунальної власності.

Майданчик під наглядом мешканців вул. Молодіжна разюче відрізняється від комунального.

Молоді квітучі дерева, підстрижена трава – це прилегла територія до вул. Молодіжна.

До речі, на засіданні виконавчого комітету прийнято рішення про наведення порядку на території Августівської сільради, вказано, що є відповідальні за порядок, але чомусь, прізвища не вказані. Хто цей відповідальний у с.Августівка? Та кому дякувати за це неподобство, крім голови?”

Згідно рішення виконкому Августівської сільради від 19 квітня 2018р. виконком сільради повинен був забезпечити наведення порядку, озеленення та благоустрій. Однак ні порядку, ні благоустрію, ні відповідальних, на жаль, в с. Августівка не спостерігається.