Позачергова сесія Августівської сільради. Зміни в бюджеті, земельні питання, преміювання голови (оновлено)

1 листопада відбулася позачергова сесія Августівської сільської ради Одеської області. Розпочалася вона із внесення змін до порядку денного. Знято з розгляду слідуючі питання:

  • затвердження (підвищення) тарифів КП “Набережне” – перенесено розгляд на чергову сесію у зв’язку зі зростанням ціни на газ ;
  • виділення землі під станцію мобільного звʼязку – через відсутність необхідних документів (садове товариство “Міжлимання” с. Протопопівка начебто подало заявку на установлення станції мобільного звʼязку без надання відповідних документів).

В ході сесії було внесено ряд змін в бюджет. Так, Одеська облрада виділила 2млн 800тис. на будівництво дитячого садка в с. Латівка та 340 тис. грн на генеральний план с.Черевичне. Біляївська райрада виділила 120 тис. грн КП “Набережне” для реконструкції електромереж. З місцевого бюджету виділено на клуб в с. Протопопівка 131 тис.грн на підключення води та 115 тис.грн на систему електроопалення.Також виділено 200 тис.грн на поточний ремонт  внутрішньої системи опалення Августівського дитячого садка “Світлячок”.

Сесія Августівської сільради

Серед земельних питань депутати напочатку не підтримали затвердження “детального плану території під розміщення дитячого садка та стадіону в с. Латівка”. Як зазначив депутат Августівської сільської ради Дубина Олег – депутати не були попередньо ознайомлені з наданим на сесії планом (при повторному винесенні питання депутати погодились з даним планом). Та повторно відмовили в підтриманні оцінки, для аукціону, земельної ділянки біля с. Протопопівка (по цьому питанню незабаром буде окремий матеріал ).

Викликало нерозуміння депутатів пропозиція голови сільради Таран О.Г, згідно якої збільшується сума надання мат. допомоги неблагополучним мешканцям Августівської сільради на поховання. Розглядом, обґрунтуванням сум та врегулюванням умов надання допомоги займається  “комісія з соціального захисту населення, додержання соц.законів…”. Як зазначила депутат Домброван Олена (секретар постійної комісії соцзахисту)  комісія соцзахисту не розглядала це питання та не приймала будь-яких рішень, тому винесення даного питання на розгляд являється неправомірним. Крім того, допомога на поховання і так надається мешканцям Августівської сільради.

Також, депутати запросили пояснень по сесії  за 9 серпня 2018р, протокол якої свідчить, що вони начебто затвердили преміювання сільської голови  наперед, тобто проголосували за преміювання не тільки за липень 2018р. але й за серпень та вересень 2018р. Як зазначають деякі депутати, такого питання на розгляд не виносилось, тож протокол сесії має  ознаки підробки. Втім ні голова Таран О.Г. , ні секретар Миргородська не змогли надати адекватних роз'яснень з цього питання, що їм не завадило в свою чергу в хамській манері звинуватити депутатів в незнанні законів.

Останнє питання порядку денного, про надання премії сільській голові Таран О.Г. теж не викликало підтримки у депутатів. Відмова депутатів преміювати голову є фактично оцінкою її роботи. Тож до наступної сесії, сільська голова має нагоду згадати присягу яку надавала під час вступу в посаду, перечитати свої передвиборчі обіцянки, тверезо оцінити стан справ в сільраді, та приступити нарешті до виконання своїх посадових обов’язків.