Поліція перевірить законність нарахування премії голові Августівської сільської ради Таран О.Г.

Іллічівською місцевою прокуратурою Одеської області відкрито кримінальне провадження у формі досудового слідства, щодо посадових осіб Августівської сільської ради Біляївського району за статтею 366 ч.1 Кримінального кодексу України (службове підроблення, тобто внесення службовою особою до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей, інше підроблення документів, а також складання і видача завідомо неправдивих документів).

Кримінальне провадження відкрито задля встановлення обставин прийняття рішення сесії Августівської сільради від 09.08.2018, згідно якого депутати затвердили виділення грошової премії голові сільради Таран О.Г. наперед, тобто за серпень та вересень 2018р.  Деякі депутати Августівської сільради стверджують що на голосування виносилося та затверджувалася лише премія за  липень 2018р.

Копія рішення № 422 Августівської сільради від 9 серпня 2018р.

Втім, з наданого рішення випливає, що депутати не лише всупереч вимогам чинного законодавства преміювали сільську голову за начебто гарну роботу в майбутньому, але й передбачили її майбутню відпустку, вирахували кількість робочих днів  та відповідним чином відкоригували  розмір премії. Крім того, місцеві депутати на чергових сесіях від 20 вересня та 1 листопада не підтримали надання додаткових виплат голові сільради.

Зважаючи на заяви депутатів Августівської сільради  та  оприлюднене рішення є підстави вважати, що працівники та (або) посадові особи Августівської сільради діючи в інтересах сільської голови Таран О.Г. могли внести зміни в протокол сесії та спотворити фактично прийняте рішення.

Наразі досудове розслідування доручено СВ Усатівського ВП Біляївського ВП ГУНП в Одеській області.