Ні документації, ні дороги. Як сільська рада проводить асфальтування вулиць

12 жовтня  2019 року  на вулиці Квіткова села Латівка Одеської області почав працювати грейдер. Мешканцям було пояснено, що вулицю будуть асфальтувати коштом Августівської сільської ради.

На протязі двох днів техніка цілеспрямовано знімала верхній шар шляху, після чого зібраний ґрунт було вивезено на схили Куяльницкого лиману. На цьому роботи і закінчилися. Пробувши в очікуванні біля 10ти днів, мешканці почали хвилюватися. Адже знятий грейдером верхній шар покриття складався  із буту та каміння, тож вулиця після дощу може перетворитися на болото. Роботи потрібно негайно продовжувати, та й бут на вулиці з’явився коштом саме мешканців вулиці.

вул. Квіткова с. Латівка, Одеська обл. Роботи зупинені після грейдерування

Мешканці вул. Квіткова 24 жовтня 2019р. провели збори, запросивши  місцеву депутатку Августіської сільради Дубіну О.М.  Втім  і пані Оксана не змогла прояснити ситуацію, тож запропонувала разом звернутися до голови.

Голова Августівської сільради Таран О.Г. не змогла надати жодних пояснень стосовно терміну виконання робіт. З її слів випливає,  начебто підрядник, не маючи проєкту та укладеного договору, не повідомивши голову сільської ради Таран О.Г., самовільно почав роботи. Також пані Таран повідомила, що ще триває експертиза проекту, після якого буде укладений договір, з максимальною датою закінчення робіт 31/12/2019р.

 

Як повідомив депутат Августівської сільради Дубіна О. йому вдалося поспілкуватися з виконавцем робіт. Той повідомив, що почав роботи начебто в очікуванні коштів, а після того як зрозумів що оплати не буде призупинив роботи. З урахуванням вимог мешканців, підрядник погодився підсипати щебенем вулицю,  але продовжувати роботи у повному обсязі буде лише після укладання відповідного договору.

Це не перший випадок, у Августівській сільраді, коли підрядники маючи кулуарні домовленості з головою починають роботи до оформлення відповідних угод. До речі, якщо сума капітального ремонту перевищить 200 тис грн, перед укладанням угоди повинні бути проведені відповідні тендерні процедури. Станом на 25 жовтня 2019р. у системі “Прозоро” навіть відсутні оголошення стосовно очікування пропозицій на закупівлю послуг з капітального ремонту. Та й після розміщення відповідного оголошення, пані голова повинна укласти договір з компанією яка надасть найкращі умови для громади. Але, з урахуванням усіх чинників,  здається,  що угода укладається під впливом інших аргументів.