Школи та садочки Усатівської громади під загрозою закриття

Згідно з повідомленням директора Департаменту освіти та науки Одеської обласної державної адміністрації Олександра Лончака 21 вересня 2021 року відбулося засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. За результатами засідання Комісія вирішила, зокрема, встановити з 23 вересня 2021 року «жовтий» рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19 на території всіх регіонів України.

УСАТІВСЬКИЙ НВК
"ШКОЛА-ГІМНАЗІЯ" ІМ. П.Д. ВЕРНИДУБА


У зв’язку з цим, у закладах освіти запроваджуються карантинні обмеження, які визначені постановою Уряду №1236 від 9 грудня 2020 року

Відвідування закладів освіти здобувачами освіти дозволено за умови наявності у більш ніж 80% працівників закладу освіти одного з документів, який підтверджує повний курс вакцинації, або COVID-сертифіката про одужання особи. Станом на 20 вересня 2021 року понад 80% вакцинованих мають 403 заклади освіти області, з них в м. Одеса – 78 ЗЗСО, 85 ЗДО.

Як вже повідомлялося, станом на 16 серпня 2021 року рівень вакцинації вчителів шкіл Усатівської територіальної громади скадав менше 10%. Поточний рівень вакцинації наразі не оприлюднено, проте у переліку шкіл та садочків які будуть працювати з 23 вересня немає жодного освітнього закладу Усатівської громади.