Мешканці сіл вимагають знизити незаконне підвищення ціни на проїзд

Заповнення автобусу понад усі нормативи

Більш ніж місяць тому, в маршрутках №32 та №34, що звʼязують з Одесою села Августівської сільради,  зʼявилось  оголошення про зростання з 21.04.2018 вартості перевезення на 20% . Не дивлячись на незмінну ціну на дизельне паливо,  відсутність росту зарплатні, та незмінний податковий тиск, перевізники знайшли підстави для підвищення цін.

Однак, 21.04.2018р. мешканці села Августівка були неприємно вражені. В маршрутці, що обслуговує 32 маршрут ціна зросла з 18 грн. до 25 грн, тобто майже на 40%. Підприємство, яке обслуговує 34 маршрут  задовольнилося зростанням з 18 до 22 грн, що незначно, але перевищило  анонсоване 20% підвищення.

Ситуація в інших селах не краща, вартість проїзду в с. Протопопівка зросла на 40%, в с. Черевичне на 25%. Щодо якості перевезень – то тут навпаки ніяких змін не сталося, більшість автобусів в жахливому технічному стані та заповнені зверх будь якої норми.  Наприклад 23 квітня 2018 р. автобус,  що обслуговував 32 маршрут, зі слів самого водія, здійснював перевезення з майже відсутніми гальмами.

Мешканці сіл, не розраховуючи на місцеву владу, звернулись відразу з двома колективними зверненнями в Одеську ОДА, до депутата Біляївської районної ради Артеменко С.В., та депутата обласної ради Чапіра Д.П.

Чи зможуть народні обранці привести ціни на проїзд до економічно обгрунтованих – час покаже. Однак, навіть якщо ціну вдасться зменшити, питання щодо безпеки, якості та регулярності перевезення залишаються відкритими.