Заява ГО “Громадський контроль” з приводу можливого добровільного об’єднання громад

Шановні мешканці Августівської сільської ради!

Вже не не так багато часу залишилось для добровільного об’єднання громад. Якщо менш ніж за рік депутати Августівської сільської ради не приймуть самостійне рішення про об’єднання — нашу сільраду об’єднають примусово за планом перспективного розвитку області у рамках адміністративних реформ.

Тож доведемо до Вас думку громадської організації «Громадський Контроль:

По суті, у нас два варіанти:

1. Об’єднатись із Усатівською сільською радою

2. Об’єднатись із Маринівською та Ільїнською сільськими радами.

Що дає громаді об’єднання із Усатівською громадою ?

Така громада буде мати 26 депутатів. У зв’язку з тим, що кількість населення Усатівської сільської ради біля 10 тисяч, тобто у два рази більше ніж у нас, то ми будемо мати тільки 30 % представників серед депутатів. Таким чином, депутати від мешканців “колишньої” Августівської сільради завжди будуть в меншості та не зможуть відстоювати інтереси своїх виборців при розподілі загального бюджету.

А потреб у Усатівської сільради немало, у них не має жодного дитячого садочку, немає клаптика вільної землі під розвиток інфраструктури. Вони навіть під стадіон купляли приватну земельну ділянку!

Напевно ні в кого немає сумніву, що адміністрація буде знаходиться в с. Усатове. А доїхати, на сьогоднішній день, до с. Усатове нам коштує 22,00 грн. в один бік, та з перервою у 3 години.

То здавалося б — кому це потрібно ?

Але голова Августівської сільської ради Таран О.Г. останнім часом проявляє якийсь дивний інтерес до Усатівської сільради.

Шановна Олена Георгіївна! Не будуйте плани на майбутнє із Усатівською сільською радою, громада не піде на цю авантюру.

Будуйте відносини із Ільїнською та Маринівською сільрадами, навіть якщо Вам самій це об’єднання буде «незручне». Тим більше, що це об’єднання планове та затверджено обласною радою.

Змиріться із думкою, що праця в органах самоврядування, – це не Ваше покликання, свої здібності Ви показали, і вони не влаштували навіть тих 609 виборців, які надали свого часу свій голос за Вас. А нових не додалося – немає для цього підстав.

Ви показали, що Вас цікавлять тільки свої статки.

При ревізії фінансової діяльності Августівської сільради у 2015 року, по результатам Вашої «попередниці», було зафіксовано тільки лише 3196,91 грн. неправомірних виплат зарплатні, а за час Вашого головування перебрали цілих 50000,00 грн. Цим усе і сказано.

Громадське об’єднання «Громадський Контроль».