Вчергове поговорили – об’єднання з Одесою та по селам “Міжлимання”

20 грудня 2019р. в будинку культури Августівської сільської ради Одеської області відбулися громадські обговорення щодо розгляду пропозицій про створення ОТГ. Порядок денний зборів включав дві пропозиції місцевих депутатів – приєднання сіл Августівської сільради до м. Одеса та створення Міжлиманської ОТГ, яка мала б складатися з сіл Августівської, Іллінської та Маринівської сільрад.

Втім схоже, що ні одна з зазначених пропозицій не викликала особливої зацікавленості мешканців, тож на відкритті зборів було оголошено про близько 120 зареєстрованих. Переважну більшість складали мешканці с. Августівка. Нагадаємо, на скандальних зборах про розгляд пропозиції про об’єднання в Усатівську ОТГ було більш ніж 650 присутніх

У залі досить вільних місць та відверто темно. Стельове освітлення у Августівському будинку культури не працює

На початку зборів з порядку денного було знято питання приєднання до міста Одеси. Підставою для зняття, слугувала заява голови сільської ради Таран О.Г. про відсутність, начебто запрошених, спеціалістів – доповідачів з Одеси.

Виступ голови Августіської сільради Таран О.Г. за зняття з розгляду об’єднання у “Одеську” ОТГ

Присутні на зборах депутати Августівської сільради, які подавали дану пропозицію – теж не спромоглись виступити та надати будь які пояснення стосовно власної пропозиції щодо приєднання.

Презентацію “Міжлиманської” ОТГ проводила депутат Августівської сільради Воловик І.Є.

З питання об’єднання в “Міжлиманську ОТГ”  також були відсутні профільні спеціалісти або експерти, тож отримати роз’яснення з питань відповідності пропозиції останнім  змінам до закону України про “Добровільне об’єднання територіальних громад” зацікавленим громадянам не вдалося.

Це не завадило присутнім переважною більшістю підтримати пропозицію про створення “Міжлиманської” ОТГ.

Нагадаємо, це вже четверта спроба створити об’єднану територіальну громаду з сіл Августівської, Іллінської та Маринівської сільрад.