337 тис. грн. фінансових порушень – офіційний результат перевірки КП “Набережне”

Як вже повідомлялось, у жовтні 2018р. працівники південного офісу Держаудитслужби почали перевірку діяльності КП “Набережне” Біляївського району Одеської області за 2015-2018 роки. Перевірка закінчилася 02/11/2018р. складанням акту ревізії, який було підписано посадовими особами об’єкта контролю без заперечень та зауважень.

Отже, відповідно документів наданих південним офісом держаутслужби України, за результатами перевірки встановлено фінансових поршень на загальну суму 337 тис грн, з яких до втрат віднесено 267 тис грн. Найбільш вагоме порушення – невірне визначення посадових окладів, через що працівникам КП “Набережне” зайво нараховано та сплачено 266 тис грн.  Зокрема, колишній головний бухгалтер  КП “Набережне” допустив помилки у нарахуванні собі зарплати на 35728 грн.  та компенсації за невикористану відпустку на суму 16260 грн.

Про факти порушення фінансової дисципліни, південним офісом держаудитслужби України проінформовано Головне управління національної поліції в Одеській області та голову Августівської сільської ради Таран О.Г. В котрий раз нагадаємо і наголосимо – саме Августівська сільрада, як засновник, мала усі важелі для контролю господарської діяльності КП “Набережне”.  Отже за 267 тис. грн. втрат  – це ціна бездіяльності Августівської сільради під керуванням Таран О.Г. за яку вимушено розрахувались мешканці смт “Набережне”